Schoorsteen renovatie

Bent u opzoek naar een deskundige dakdekker voor het repareren of renoveren van uw schoorsteen? Daktotaal Nederland is gespecialiseerd in het renoveren en repareren van daken en schoorstenen. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.
 
  • Gecertificeerde dakdekkers
  • Gratis dakinspectie t.w.v. € 69,-
  • 10 jaar garantie
Offerte aanvragen

Bel Joeri op 085 401 2544

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Renovatie en onderhoud van schoorstenen

Schoorsteenrenovatie is noodzakelijk wanneer er schade is en als de schoorsteen gebreken gaat vertonen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om zoals versleten voegen of vorming van mos en alg Ook is renovatie nodig als er een schoorsteenbrand is geweest. Behalve dat een goede schoorsteen belangrijk is om bijvoorbeeld brand te voorkomen, geeft een gerenoveerde schoorsteen uw woning ook een fraaie uitstraling.
 

Veelgestelde vragen

Tijdig onderhoud is de manier om te voorkomen dat een schoorsteen onbruikbaar wordt en moet worden gerenoveerd. Door slecht onderhoud, foute constructie of een verkeerde dichting van de schoorsteen, kan er een lekkage ontstaan of een schoorsteenbrand optreden. Wat dat betreft is het ook niet vreemd dat in veel Europese landen het zelfs verplicht is om een keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Hoewel dit in Nederland niet verplicht is, is het zeker wel aan te raden om dat wel te laten doen.

Van alle onderdelen aan een huis, staan schoorstenen het meest intens bloot aan de invloeden van het weer. Vocht en vorst kunnen een schoorsteen flink aantasten en dat heeft vervelende en soms zelfs gevaarlijke consequenties. Wanneer het voegwerk van uw schoorsteen is versleten, kan een storm veel beschadigingen aanrichten. De lekkages die daardoor kunnen ontstaan leiden tot ergere schade, een slecht werkende haard en veel kosten. Schoorsteenonderhoud is zeker daarom geen luxe. Laat een schoorsteen regelmatig inspecteren en indien nodig tijdig repareren.

Het vervangen van schoorsteenlood. Lood wordt gebruikt om openingen op het dak af te sluiten voor water. Door de jaren heen slijt lood van de schoorsteen. Het kan dunner worden en er kunnen scheuren ontstaan. Als het lood is beschadigd kan dat weer leiden tot lekkage. Het vervangen van look vergt vak werk met veel precisie. Lood wordt toegepast voor het waterdicht afsluiten van openingen in en aansluitingen op het dak. Het wordt zowel gebruikt voor schuine of platte daken, maar ook bij een schoorsteen en dakkapel. Als het lood moet worden vervangen, is het belangrijk om een specialist in te schakelen met ervaring op het gebied van schoorsteentechniek. Wij gaan vakkundig te werk bij het vervangen van lood in gevels en schoorstenen.

Behalve lood vervangen en onderhoud, zijn er nog andere werkzaamheden om een schoorsteen in betere staat te krijgen. Zo kan de schoorsteen geïmpregneerd worden, wat een betere bescherming geeft tegen invloeden van buitenaf. Ook kan de schoorsteen worden gevoegd en kan het bovenplateau op de schoorsteen worden gerenoveerd. Door dit onderhoud uit te laten voeren kan de buitenkant van de schoorsteen versterkt en gaat de schoorsteen langer mee.

Als de voegen van de schoorsteen zijn versleten dan is er grote kans dat er lekkage optreedt in de schoorsteen. Door de lekkage kan het metselwerk worden aangetast omdat er water naar beneden kan komen in de schoorsteen. Het is belangrijk dat er tijdig onderhoud en reparatie plaatsvindt, als duidelijk wordt dat de voegen van een schoorsteen aan slijtage onderhevig zijn. Zo worden hoge kosten voorkomen, want een schoorsteen volledig laten vervangen kost erg veel geld.