Dakonderhoud

Bent u opzoek naar een deskundige dakdekker voor het onderhouden van uw dak? Daktotaal Nederland is gespecialiseerd in het renoveren en repareren van platte en hellende daken. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.
 
  • Gecertificeerde dakdekkers
  • Gratis dakinspectie t.w.v. € 69,-
  • 10 jaar garantie
Offerte aanvragen

Bel Joeri op 085 401 2544

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Dakonderhoud door een erkende dakdekker

Dakonderhoud uitvoeren is voor de meeste huiseigenaren een stapje te ver. Dat is ook helemaal niet erg. Daarvoor kunt u namelijk veel beter een vakman inschakelen. Zij weten precies hoe zij onderhoudswerkzaamheden aan het dak veilig kunnen uitvoeren en bovendien beschikt een dakdekker daarvoor over het juiste gereedschap. Als u bijvoorbeeld schade aan het dak heeft na een zware storm kunt u een beroep doen op de spoedservice van de dakdekker in uw regio. Er kan dan direct een noodvoorziening worden getroffen om verdere schade te voorkomen. Vervolgens wordt er zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om het dak te herstellen. Bijkomend voordeel voor u is dat u bij onvoorziene gebeurtenissen een beroep kunt doen op uw opstalverzekering om de kosten te vergoeden.
 

Veelgestelde vragen

Een bitumen dak gaat tot wel 40 jaar mee, een dakpannen dak kan wel 100 jaar mee. Maar dan moet er natuurlijk wel goed onderhoud worden gepleegd. Met een gratis dakinspectie weet u binnen een half uur of er dakonderhoud nodig is en of dat op korte termijn al moet worden gepland. Het is aan te raden om het advies van uw dakdekker op te volgen. Op die manier verlengt u de gebruiksduur van uw dak aanzienlijk. Een bitumen dak kan tot wel 40 jaar meegaan. Maar als u niet tijdig onderhoud laat plegen dan kan het dakleer gaten en scheuren oplopen. Dit geeft dan weer lekkages en nog meer schade. Voor een dakpannen dak waar kapotte pannen op liggen of dakpannen ontbreken geldt hetzelfde. Ook een lekkage bij de schoorsteen of problemen met de dakgoten geven vaak veel overlast. Onder dakonderhoud wordt ook verstaan het verbeteren van wooncomfort en het beperken van vogeloverlast.
 
Wanneer het dak van uw huis goed onderhouden is zal dit zich zeker uitbetalen in meer wooncomfort. U kunt bijvoorbeeld dakonderhoud laten plegen om het dak te isoleren. Daardoor wordt het aangenamer in huis en u bespaart als bonus ook nog eens flink op de stookkosten. Maar u kunt in uw dak ook een mooie lichtkoepel of een groot dakraam laten plaatsen. Daarmee geeft u uw zolder een upgrade naar lichte extra slaapkamer of werkkamer. Heeft u veel overlast van broedende vogels dan kan de dakdekker vogelwering in de dakgoten plaatsen. Daardoor kunnen vogels geen nesten meer vouwen in uw dakgoten waardoor de overlast van uitwerpselen en achtergebleven nest restanten in de dakgoten tot het verleden behoren. I kunt voor alle soorten dakonderhoud een vrijblijvende offerte aanvragen.