Dakisolatie

Bent u opzoek naar een deskundige dakdekker voor het isoleren van uw platte of hellende dak? Daktotaal Nederland is gespecialiseerd in het renoveren, isoleren en repareren van platte en hellende daken. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

  • Gecertificeerde dakdekkers
  • Gratis dakinspectie t.w.v. € 69,-
  • 10 jaar garantie
Offerte aanvragen

Bel Joeri op 085 401 2544

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Bespaar enorm met dakisolatie

Het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden is al jaren een belangrijk onderwerp voor eigenaren en dat wordt in de toekomst nog urgenter. De overheid wil de doelstellingen uit klimaatakkoorden halen en daarom moet de uitstoot van CO2 omlaag. Dat kan alleen door zuiniger te zijn met energie en uw huis op een andere manier te verwarmen. Dakisolatie is daarbij erg belangrijk. Wilt u bijvoorbeeld overstappen op een elektrische warmtepomp dan moet de woning goed geïsoleerd zijn. Als het dak van uw huis vernieuwd moet worden is dat natuurlijk een uitgelezen kans om ook meteen dakisolatie te laten aanbrengen. Vooral oudere woningen zijn vaak slecht of onvoldoende geïsoleerd. Behalve een verlaging van de stookkosten levert dakisolatie u ook meer wooncomfort op. U heeft minder kans op vocht in de woning en de temperatuur kan beter worden geregeld, ook tijdens een warme zomer.
 

Veelgestelde vragen

Dakisolatie is uiteraard mogelijk bij zowel platte als schuine daken. Bij platte daken wordt er meestal gewerkt met isolerende platen die onder het dakleer worden geplaatst. Bij schuine daken wordt materiaal, bijvoorbeeld glaswol, tussen de dakpannen en de binnen afwerking van het dak aangebracht. Het doel is uiteraard om de warmte in de woning langer vast te houden. In de zomer werkt isolatie andersom: de warmte van buiten wordt langer geweerd waardoor het in huis een paar graden koeler blijft. Dankzij de isolatie bespaart u op uw stookkosten. Hiermee verdient u de investering uiteindelijk weer terug. Dakisolatie gaat jarenlang mee en hoeft dus niet om de zoveel jaar te worden vernieuwd. Als u het dak laat vervangen en tegelijk voor isolatie kiest bespaart u kosten. De vervanging van een dak kan in veel gevallen in 1 tot 2 dagen worden gerealiseerd.
 
Wilt u dakisolatie laten aanbrengen? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. U kunt direct een offerte aanvragen via het formulier op de website. Geef bij uw aanvraag zo veel mogelijk informatie over het dak, zoals soort dakbedekking en het aantal vierkante meters. Als u dat laatste niet weet dan kan ons dakdekkersbedrijf in veel gevallen informatie opvragen, vaak hebben we al gegevens van vergelijkbare woningen. Mocht het niet mogelijk zijn om direct een prijsopgave te doen dan komt een medewerker bij u langs om het dak op te meten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. In bepaalde gevallen kunt u subsidie krijgen voor verduurzaming van uw woning. Dakisolatie valt hier ook onder. Informatie hierover is te verkrijgen bij uw gemeente.