Lood- en zinkwerken

Bent u opzoek naar een deskundige dakdekker voor het renoveren of onderhouden van uw lood- of zinkwerk? Daktotaal Nederland is gespecialiseerd in het renoveren en repareren van platte en hellende daken. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.
 
  • Gecertificeerde dakdekkers
  • Gratis dakinspectie t.w.v. € 69,-
  • 10 jaar garantie
Offerte aanvragen

Bel Joeri op 085 401 2544

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Lood- en zinkwerk vernieuwen

Vrijwel ieder dak op de Nederlandse huizen is voorzien van lood- en zinkwerk. Dit materiaal staat bekend om zijn waterdichtheid en isolerende vermogen. Zo heeft een schuin dak op de nok loodslabben die onder de nokpannen zijn aangebracht. Hierdoor kan het dak via de nok niet lekken. Ook op de aansluiting met de gevels is lood en zink aangebracht om lekkage van het dak te voorkomen. Een risico voor de gezondheid is er niet, want het lood geeft immers geen deeltjes af die een risico kunnen geven zoals dat bij loden drinkwaterleidingen wel het geval is. Lood en zink zijn metalen die honderden jaren mee kunnen gaan. Desondanks is het belangrijk om het lood- en zinkwerk van uw dak elke paar jaar te laten controleren door de dakdekker. Deze kan constateren of er mogelijk schade is. Dan kan dit worden verholpen door bijvoorbeeld een nieuwe loodslab aan te brengen. Ook bij een daklekkage kan de oorzaak liggen in versleten loodslabben.
 

Veelgestelde vragen

Het mooie van lood- en zinkwerk is dat het vrijwel geheel kan worden gerecycled. Als bij een dakrenovatie de loodslabben worden vervangen dan kunnen de oude worden gebruikt om nieuwe materialen van te maken. Deze komen dus in de meeste gevallen niet op de afvalberg terecht. Als u uw dak laat vernieuwen dan is het aan te raden om ook het lood- en zinkwerk te laten vernieuwen. Op die manier weet u zeker dat het dak weer in uitstekende staat is. U heeft er dan weer tientallen jaren geen omkijken naar. Als uw dak tijdens een storm schade oploopt is het belangrijk dat ook het zink en lood worden gecontroleerd op schade. De dakdekker kan dit dan indien nodig meteen vernieuwen . Zo loopt u niet het risico dat na de reparatie van het dak er toch nog een lekkage wordt gevonden waardoor er opnieuw herstelwerk moet worden uitgevoerd.
 
Als u het dak van uw huis wilt laten renoveren dan kunt u bij ons dakdekkersbedrijf een vrijblijvende offerte aanvragen voor het vernieuwen of repareren van lood- en zinkwerk. Geef aan om welke werkzaamheden het gaat en om hoeveel strekkende meter. Als u deze gegevens niet heeft kan het dakdekkersbedrijf soms putten uit eigen informatie of informatie opvragen bij het Kadaster. Opmeten is natuurlijk ook een optie. Als u een dakinspectie laat uitvoeren dan kan de dakdekker de staat van het dak voor u onderzoeken en ook meteen controleren hoe het lood- en zinkwerk er aan toe is. Als er onderhoud nodig is dan ontvangt u hiervoor direct een prijsopgave.